Aktiviteter i foreningen 2013

 

Temadag med Lola Jensen
20. april 2013 - var der temadag med sundhedsplejerske og familievejleder Lola Jensen, på H.C. Andersen skolen, Odense. Lola, der udover at være kendt for sine super effektive og gode bøger, deltager også i go' morgen på tv. Vi skulle have en dag - med 6 timer på vores flade og hvor vi bare skulle lytte og tage til os, men sikke nogle timer, der blev grint, snakket, stillet spørgsmål og Lola fortalte på en måde så timerne bare fløj af sted. "Vi forældre, er selv skyld i 'fejl-filerne' der er lagt ind på børnenes computer" ja den er værd at tænke over. Hun delte ud af sin viden, holdninger, råd, ideer og kendskab til børn og unge. Hun har en dejlig humoristisk måde at videregive sin viden og erfaringer på. Selvom der var alvorlige ting på bordet, blev det fortalt med et glimt i øjet. Mimikken og kropssproget, gjorde at alle deltagere (145 personer) havde en skøn dag. Hun indledte sit foredrag, med at meddele os, at hun nok skulle huske, at trække vejret undervejs, og ja det gjorde hun, selv om vi til tider var lidt i tvivl. Vi startede kl. 9.00 og sluttede ca. 14.45, kun afbrudt af 2 'strække ben' pauser og frokost pausen. Alligevel kunne vi godt have fortsat, et par timer til. På denne temadag var der inviteret både dagplejere, forældre, og andre interesserede med. Der var sandwich og sodavand/vand, kaffe/te og kage til de fremmødte.
  

Privat Børnepasser Dag
Torsdag den. 2. maj 2013 - startede her på Fyn en ny tradition, håber vi, nemlig en privat børnepasser-dag, (Nordjylland og Sjælland har holdt dette i flere år) vi havde valgt at mødes i Odense zoo, da det er "midt på Fyn", og med gode p-muligheder samt god plads til os alle. Vi må sige at vejret var med os, og da vi mødtes kl. 10 ved indgangen, var der mange flotte og fine barnevogne pyntet med flag og balloner, det så rigtig fint ud og så var det ellers på tur rundt i parken og se på dyrene. Vi mødtes igen kl. 11.15 hvor vi spiste vores medbragte madpakker, og der var talt sammen at der var 30 dagplejere mødt op på dagen, med hver især en gruppe glade børn. Det er meningen af vi fremover mødes til privat børnepasserdag, den første torsdag i maj.
 

Medlem nr. 100
Janne Bach Holm, var foreningen medlem nr. 100 vi nåede det søndag den 24.11.13 Janne modtog en lille hilsen fra foreningen.


Førstehjælpskursus
November 2013 -  havde vi tilbud om førstehjælpskursus til medlemmerne, 2 hold med 20 deltagere på hvert hold, nogle fik genopfrisket de tidligere kurser, og andre fik taget kurset for første gang, alle gik derfra med et godt kursus rigere, og med troen på at vi kan hjælpe og gøre en forskel hvis uheldet skulle være ude, hvad enten der måtte blive brug for vores kunnen, i som uden for arbejdstiden.
Kurset blev lavet af Social- og Sundhedsskolen Fyn.


Julefrokost
Så har vi prøvet om vi kan starte en ny tradition i foreningen, vi har i år holdt julefrokost for første gang, vi var i City bowling, Odense, hvor vi startede med at bowle, derefter var der stor julebuffet, vi fik snakket med både "gamle" og nye kollegaer, der var god stemning og er sikker på alle hyggede sig.